Lunar Dawn

Lunar Dawn su legendarni Goa Trance dvojac Kristijan Ilišinović i Saša Prečanica, dva doživotna prijatelja koji svoju ljubav prema glazbi i drugačijem pogledu na svijet i glazbu dijele još od dijetinjstva ranih 90ih, a u ozbiljnu produkciju ulaze 2001. Isprva eksperimentiraju sa raznim žanrovima elektronske glazbe; electro, house, drum’n bass, hardcore, trance, chillout, ambient, industrial, noise i dark ambient. No nakon svega odabiru Goa Trance kao svoj poziv te 2010. odabiru ime Lunar Dawn i kreću sa serijom izdanja na raznim kompilacijama te singlicom i remixom za Neogoa Records.

Svoje najveće dostignuće postižu izdavanjem debut konceptualnog albuma Kolovrat u Travnju 2015., inspiriran slavenskom mitologijom. Kolovrat na scenu udara jako, mijenjajući percepciju onoga što Goa Trance može biti, te nailazi na veoma pozitivne kritike široke publike u Hrvatskoj i u inozemstvu, a album po prvi put predstavljaju i kroz svoj DJ set upravo na Trance Unity 2, te zatim mnogim drugim nastupima u Hrvatskoj i Europi, a 2016. izdaju i sljedeći album Triglav, koji slijedi Kolovratov originalni stil.

Lunar Dawn su također i česti gosti raznih stranih i domaćih festivala kao npr. Transylvaliens Festival i Balkan Goa Fanatics, a koorganizirali su i druge festivale kao Kupa Open Air i Alternative Nature Festival.